keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Jos metsään tahdot mennä nyt, osa 2. Paketti kasassa, selässä ja ulkona

Kuten edellisessä tekstissä vähän uhkailin, on kuvailemani paketti valmis. Ihan kaikki varusteet eivät ole juttussa mainittuja, sillä täysin vastaava rompe löytyi suoraan hyllystä. Tämä lienee kuitenkin lähinnä kosmeettinen seikka. Syksystä kehkeytyi tällä välin talvi ja nyt ilma viittaa jo vahvasti kevääseen, kuten ikkunan ulkopuolella avautuvasta (kirjoitushetken) helmikuisesta lumettomuudesta näkyy. Oma toiveeni päästä retkelle varustuksen kanssa siirtyi siirtymistään, mutta jospa hiljalleen koittaisi ajat jolloin tämän saa toteutettua.

Repun pakkailun jälkeen tein hyvin lyhyen testikävelyn ja aiheutin hilpeyttä ulkoilupolulla. Muutaman tunnin talsimisen ja nuudeli + tee -tauon jälkeen sain kuitenkin mukavasti tuntumaa siihen, miltä paketti käytännössä käyttäytyi. Napsasin kännykällä muutaman kuvan paketista samalla reissulla. Tarkempaa perehtymistä varusteiden yksityiskohtiin joudutte valitettavasti vielä hetken odottamaan.

Paketti kasattuna.
Kuten vähän arvelinkin, on reppu kovin pieni. Kuitenkin kun pakkaamisessa käytti vähän oveluutta ei tämä muodostunut ongelmaksi. Lisäksi osa tavaroista, kuten omistamani avaruushuopa, ei ole ihan niin pieni kuin mitä +Varusteleka Oy :n selviytymispakkauksessa.

Kaikkiaan reppu oli yllättävän mukava kantaa. Mikään ei painanut selkää ja repun viilekkeiden leveys näytti riittävän kuorman kannatteluun ihan mukavasti. Repun koko kuitenkin tuli tietyllä tavalla vastaan: mikäli evästä on parin päivän tarpeisiin, ei tila kyllä riitä suorilta. Jos menee äärimmäisen kevyellä ja niukalla paketilla, niin ongelman voi varmasti kiertää. Esimerkiksi Blå Bandin retkimuonat eivät juuri tilaa vie, mutta hernaripurkkeja / makkaraa / näkkäriä ei reppuun saa järkevästi mahdutetuksi. Tällä kertaa ratkaisin itse ongelman sijoittamalla eväät sivulta roikkuvaan niin kutsuttuun "loottipussiin" ja ripustamalla juomapullon repun sivussa olevasta D-renkaasta. Eväät tosin olivat varsin kevyet, mutta tällä tavoin ainakin lyhyemmän retken painavammatkin eväät kulkenevat mukana ihan mukavasti. Varsinaiseen reissuun ottaisin mukaan lisätilaa tuomaan jonkin sortin leipälaukun tai muun olkalaukun (kuten lähes jokaisen nykyään omistaman kaasunaamarilaukun).

Mitä missäkin on.
Evästauko.
Kuten kuvista näkyy, myöskään kattila-setti ei ole aivan täysin samanlainen, kun mitä +Varusteleka Oy  myy omassa paketissaan. Tässä on muutama superominaisuus, jotka ovat minulle mieleen. Lähinnä pieni kansi ja nuotiokäyttöä helpottavat kahvat.

Evästauon välineistöä: Unkarin avaruusohjelma-muki ja kuppinuudeli. Taustalla näkyy myös selviytymispakkauksen sisältöä.
Näistä ja muistakin asioista lisää, kunhan saan järjestetyksi itselleni sen verran aikaa, että pääsen oikeasti pakettia testaamaan. Pian, toivon mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti